По повод повишаване на осведомеността за Спинална мускулна атрофия, споделяме с вас кратко есе на тема „ За какво мечтая“ със специалното участие на Станимир Радоев член на Българска асоциация за невромускулни заболявания, прекрасен млад мъж, който знае, ЧЕ МЕЧТИТЕ СА ЗА ТОВА ДА СЕ СБЪДВАТ!

Казвам се Станимир Радоев на 40 г. съм и съм със СМА тип 2. Живея в село Борима, сгушено в полите на Троянския балкан. Борима е най-хубавото село на света и тук се сбъдват мечти.

Всеки човек мечтае за нещо. Някой има по-простички и обикновени мечти. Друг пък мечтае за велики неща и свръхчовешки постижения. Аз съм от първите. Моите мечти винаги са били реалистични. Сигурно за това много от тях вече са се сбъднали. А всеки е щастлив когато сбъдва мечтите си, каквито и да са те. Може да звучи изтъркано, но с времето разбрах, че най-важно е човек да е здрав. За това най-много си мечтая за здраве. Здраве за мен, за семейството и приятелите ми. Защото знам, че ако сме здрави и сме добре ще продължим да сбъдваме мечтите си, а те мечтите нали са за това- да се сбъдват 🙂